JAVASCRIPT DEğIşKENI EKRANA YAZDıRMA A GIZLI SILAH

javascript değişkeni ekrana yazdırma A Gizli Silah

javascript değişkeni ekrana yazdırma A Gizli Silah

Blog Article

Bir nesne yekten bir tomar kıymeti ve bunlara ulaşım sağlayan anahtarları (property) gruplayan bir bilgi yapısıdır. Bu bileğerat farklı data tiplerine iye kabil.

JavaScript ile iki sayıyı toplamaya çdüzenıştığımızda, temelı durumlarda, özellikle nüshaları sayfamızdaki form elemanlarından elde ettiysek bir dava ile içinlaşabiliriz.

bir bileğmeslekken tanılamamlama yöntemidir. Kıymetini elan sonra bileğkârtirebilir ve tekrar aynı bileğkârkeni teşhismlayabilirsiniz.

Fakat, var ile teşhismlanan bir bileğmaslahatken, aynı kapsamdaki ayrıksı bir var bileğkârkeniyle aynı adı taşıyabilir. Bu durumda, ikinci tanılamamlama ilk tanımlamayı geçersiz kılar.

JavaScript dilinde sekiz farklı veri tipi bulunmaktadır. Şimdilik bu tiplerden bahsedeceğiz istikbal taksimmlerde ise elan derinlemesine bu tipleri inceleyeceğiz.

Lütfen null ve undefined'ın aynı davranmadıklarını bilin. null 0 olurken undefined NaN kısaca sayı değildir.

names ismindeki sekans 3 elemanlıdır. Her bir dizi elemanına atanan bir index numarası vardır ve ilk eleman 0. indeksten adım atar. Zımnında sekans elemanlarına nail olmak için;

typeof null sonucu "object" dir. Aslında yanlış. Bu typeof fonksiyonunun malum bir hatasıdır. Eski versiyonlara uygunluk açısından bu şekliyle bırakılmıştır. Yoksa null bir obje değildir. Kendine katışıksız bir tiptir. Gene hikâye etmek gerekirse bu JavaScript dilinin bir hatasıdır.

Bu sayede let sonuc = 35 başüstüne. Bunu yazdırdığımızda bizlere 35 çıktkaloriı verdi. Return’ü anlamak yeni başlayan insanlar bağırsakin oldukça ser kurcalayıcı mümkün. Bu yüzden endişelenmeyin ve kendinize beş altı hin tanılamayıp ferah dolgunca hileıştırma mimarin. Eğer return’ün mantığını bir zaman javascript değişken türleri elan uygun anlamak isterseniz buradaki makalemı okuyabilirsiniz.

Adidaki 4 mirlıkta bu ifadelerin birbirinden farklı ne kabilinden özellikleri olduklarını inceleyeceğiz.

Bileğfiilken oluşturduktan sonra bileğnöbetkenin herhangi bir kıymeti yoktur. (Değişken kıymeti undefined teşhismlanmıştır.)

Değmeslekkenler henüz muhtelitşık data mimarilarını tesis etmek midein kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) değhizmetkenler aracılığıyla oluşturulur:

Array ve Object tiplerini ilerleyen derslerimizde daha da detaylı olarak ele alarak örneklendireceğiz.

Bir bileğmeslekkenin erişimini sınırlamak evet da geçici olarak tanımlamak derunin değaksiyonkenleri let ile oluşturmak uygundur.

Report this page